header foto header foto header foto header foto header foto header foto
AMHC Amersfoort

G-Hockey

G-Hockey: ‘hockey, niemand meer buitenspel’

G-hockey is bedoeld voor iedereen vanaf 7 jaar, niet rolstoelafhankelijk, bij wie de (licht) verstandelijke beperking van dien aard is, dat meedoen met leeftijdgenoten in het reguliere hockey moeilijk verloopt.

Het doel van G-hockey is om spelenderwijs de basisvaardigheden van het hockey aan te leren en wedstrijden en toernooien te spelen. Hierbij staan spelplezier en geloof in eigen kunnen voorop: we gaan uit van de mogelijkheden van elke individuele hockeyer. Daarnaast wil AMHC de integratie van mensen met een verstandelijke beperking binnen de club bevorderen: het moet voor alle leden vanzelfsprekend worden om mensen met een verstandelijke beperking te ontmoeten.

Sinds april 2005 heeft AMHC een enthousiaste groep G-hockeyers die elke zondag (vanaf 10.15 uur inloop) van 10.30 uur tot rond 11.30 uur traint op het AMHC-complex Birkhoven. Op de training gaan we uit van de regels, technieken en tactieken uit het reguliere hockey. Situaties en spelvormen passen we aan aan de individuele hockeyers. Af en toe gaan we over en weer op bezoek bij andere clubs om wedstrijden of toernooien te spelen. In die wedstrijden hanteren we de spelregels van het achttalhockey met enkele aanpassingen die nodig zijn voor het plezier en de veiligheid van de spelers.
De training wordt verzorgd door drie gediplomeerde trainers.

Contact
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rosemarie Boesten [email protected]