header foto header foto header foto header foto header foto header foto
AMHC Amersfoort

Trimhockey

Vrijblijvend hockey spelen met een mix aan talenten en leeftijden

Trimhockey in het algemeen
Trimhockey is een prachtige manier om te sporten in teamverband in de buitenlucht. Je hebt de vrijheid van opkomst bij trainen en af en toe is er een wedstrijd, maar er is niet de wekelijkse verplichting van competitiewedstrijden. Daarnaast is er voor de liefhebbers ook af en toe een onderlinge wedstrijd tegen een buurtteam of een trimhockeytoernooi ergens in het land. Er is ook de nodige zelfwerkzaamheid. De organisatie van activiteiten en training gebeurt vaak door de trimmers zelf. Onze drie trimavonden vallen op maandag, dinsdag en vrijdag. De combinatie van vrijheid in tijdsbesteding, gezelligheid en binding van het team maakt trimhockey een recreatief en eigentijds onderdeel van onze vereniging.

Voor wie is trimhockey?
De trimmers komen uit verschillende hoeken. Er zijn jonge mensen die graag (weer) willen spelen, ouders van hockeyende kinderen die enthousiast worden, nog nooit gehockeyd hebben en ook het spel willen gaan spelen. Oud-spelers die wel weer willen hockeyen maar niet in het weekeinde willen spelen. Of er zijn er die na een andere ‘sportcarrière’ bij hockey in willen stappen. Een enkele trimmer stapt over naar een competitieteam. De leeftijd van de 'trimmers' varieert globaal gesproken van 20 tot 60 jaar, waarvan een (grote) groep tussen de 30 en 50 jaar. De laatste tijd staan we ook open voor jonge trimmers. Trimmers van in en rond de twintig. Dat is speciaal op de maandag. Ze doen gewoon mee met de rest van de trimmers, maar ze hebben een eigen dynamiek. Bij voldoende grootte kunnen ze een eigen groep vormen. Wij zijn dus beginner en gevorderd, 20 tot 60 jaar, man of vrouw. Kortom voor velen. Zie je een nieuwe uitdaging in de mix van prestatie met sociaal spel? Pas jij in deze doelgroep? Meld je aan en kom meedoen.

Wanneer trainen we en wat doen we?
Op dit moment kun je kiezen voor de volgende tijden:

•Maandagavond 20.00u
•Dinsdagavond 20.00 u
•Vrijdagavond 19.30 u
•Woensdagochtend, 9.00 lady’s only

Op dinsdag en vrijdag zijn er trainingsblokken en op maandag zoals we zelf willen. We starten met een training en/of wat conditieoefeningen en spelen daarna onderling een partijtje. De training is niet continue maar vaak in blokken verdeeld over het seizoen. Elk jaar organiseert het eigen trimteam onderlinge potjes met buurtclubs en is er het interne snerttoernooi in de winter. Ook is er een trimcompetitie voor de echte liefhebbers.


Basiscursus!
Deze is er voor de beginners, diegenen die nog nooit een hockeystick aangeraakt hebben, en trimmers die de basis willen versterken. Er is twee keer per jaar een cursus door een professionele trainer. Deze cursus kost 80 euro en duurt tien lessen. Besluit je na afloop trimlid of spelend lid van de club te worden, dan wordt het cursusbedrag van €80,- verrekend met het inschrijfgeld en betaal je dus geen inschrijfgeld.


Wat zijn de trimregels?
Bij trimhockey zijn de gewone spelregels van de hockeybond (KNHB) van toepassing. De enige uitzondering is dat we gemixed spelen, met vijf mannen en vrouwen en de bal in het veld niet boven de knie mag komen. Bij toernooien en onderlinge wedstrijden kan er wel eens een kleine aanvulling zijn. Bijvoorbeeld dat een damesdoelpunt dubbel telt. Dan gaan de dames in de spits natuurlijk! Kortom KNHB-regels met een kleine aanpassing.

 
Wat kost het?
Zie contributielijst. Als alles goed gaat krijg je er gelukkig fitheid, gezondheid en plezier voor terug.


Hoe kan ik meedoen?
Doe mee als je interesse hebt. Je bent altijd welkom om het twee keer te proberen. Meld je aan als proeflid (verzekering etc) Meld je bij de captain van de avond. Zie je het daarna helemaal zitten dan kun je je aanmelden als lid.


Vragen?
Neem svp contact op met Machiel Lucker (trimmers algemeen en twintigers), [email protected]

Trimhockey is een prachtige manier om te sporten in teamverband in de buitenlucht met een mix van prestatie en sociaal spel zonder verplichtingen!