header foto header foto header foto header foto header foto header foto
AMHC Amersfoort
Bestuur

Van de voorzitter, 16-8-2017

Nieuws afbeelding 22-8-2017 Nog twee maanden en dan is het alweer 105 jaar geleden dat AMHC is opgericht. We beginnen dus aan een lustrum hockeyseizoen, dat we deze keer bescheiden zullen vieren. Het wordt wel een bijzonder seizoen, omdat AMHC een nieuwe hockeytechnische organisatie invoert. 

Naast de technisch manager starten er ook bloktechnische coördinatoren (BTC) op de verschillende jeugdlijnen. De belangrijkste taak van de BTC’s is het ondersteunen en beoordelen van de trainers en coaches. Wij hebben de overtuiging dat wij daarmee de kwaliteit van de trainingen en de ontwikkeling van spelers weer op een hoger niveau kunnen brengen. En dat draagt weer bij aan het plezier om te hockeyen.

Onze eerste heren- en damesteams die allebei uitkomen in de 1e klasse hebben twee mooie uitdagingen voor zich. De KNHB experimenteert dit jaar in de 1e klasse met shoot-outs als de wedstrijd in een gelijkspel is geëindigd. Win je de shootouts dan krijg je 2 punten en de verliezer 1 punt. Een tweede uitdaging is dat de nummers 1 tot en met 4 komend seizoen promoveren naar de Overgangsklasse, waardoor er dus meer kansen zijn om weer terug te keren op het niveau dat we als AMHC graag zien. Afgelopen zondag heb ik beide teams zien oefenen en dat zag er veelbelovend uit. Ik raad iedereen aan om eens een wedstrijd te komen kijken. H1 en D1 spelen allebei hun eerste wedstrijd thuis op 10 september a.s.

Een week eerder, op 2 september, beginnen de lijnteams in de jeugd met hun voorcompetitie. Zij zijn deze week begonnen met hun trainingen en het is leuk om te zien met hoeveel plezier ze weer op het veld staan.

Vanaf aanstaande maandag draait het trainingsschema weer volop als alle teams zijn begonnen.

Laten we er met z’n allen weer een mooi hockeyseizoen van maken met volop plezier en inzet op het veld en rond het veld.

Albert Jan Thomassen, voorzitter