Sportclubs slaan de handen ineen om sponsoren te vinden

Nieuws afbeelding 28-5-2018
AFC Quick 1890, AMHC en ALTA, samen goed voor liefst 332 jaar Amersfoortse sporthisto­rie, slaan de handen ineen.

De clubs lanceerden vrijdag 25 mei bij Alta de Triple A Businessclub, een platform voor betrokken ondernemers met hart voor de Amersfoortse sport.

Sinds mensenheugenis vertrouwt de sport erop boven aan lijstjes met sponsorvoorkeuren te staan. Zelfs vanuit het bedrijfsleven kwamen initiatieven om de sport te ondersteunen.

Maar er is een keerpunt zichtbaar. Sponsorbudgetten staan onder druk. Elk jaar wordt de hand meer op de knip gehouden. Gevolg? Bestaande én toekomstige sponsoren willen meer dan een bedrijfsnaam op het shirt, het trainingspak of rond het veld.

,,En daar gaat het om’’, duidde Martin Bauman, die de sponsorcommissie van Alta vertegenwoordigt. ,,De sportvereniging is nu aan zet om breder te denken dan het standaardaanbod. Vandaar dat de oudste verenigingen, die in en rondom het Bergkwartier actief zijn, de krachten hebben gebundeld in het werven en behouden van sponsoren.’’

Op de foto (door Nico Brons): Pascal van der Tuin (AMHC), Martin Bauman en Dennis The (beide ALTA), Mark van Hoorn (AFC Quick)
Auteur: Arjan Klaver