header foto header foto header foto header foto header foto header foto
AMHC Amersfoort
Algemeen

Werkzaamheden parkeerplaats

Nieuws afbeelding 14-8-2018

Op maandag 13 augustus 2018 is gestart met de eerste fase van de herinrichting van de parkeerplaats bij sportpark Birkhoven. In overleg met de gemeente wordt alvast nieuwe parkeerplaats aangelegd langs de hockeyvelden 5 en 6. 


Kom waar mogelijk met de fiets totdat de werkzaamheden zijn afgerond!


Deze herinrichting loopt vooruit op de aanleg van de nieuwe westelijke ontsluiting (zie https://www.amersfoort.nl/project/westelijke-ontsluiting.htm). In de bijgevoegde tekening is een schets van de nieuwe situatie te zien. Met een ‘kiss & ride’ voor de ingang van de hockeyclub en het bosbad worden de verkeerstromen flink verbeterd. Nu al wordt de situatie overzichtelijker en veiliger voor fietsers en auto’s. In de loop van 2019 worden de bestaande parkeerplaatsen in het bos opgeheven en weer terug gegeven aan de natuur. Tot slot wordt bij de aanleg van de vernieuwde rondweg (2020/2022) de definitieve aansluiting van de parkeerplaats op de rondweg gerealiseerd. Dan is er alle ruimte voor fietsers en voetgangers, naast een gescheiden in- en uitrit voor auto’s. 

Volg tijdens de werkzaamheden de komende weken de aanwijzingen van de aannemer op, zodat de aanleg met minimale hinder kan plaats vinden.