header foto header foto header foto header foto header foto header foto
AMHC Amersfoort
Junioren

AMHC MD6 domineert tegen SCHC MD5

Nieuws afbeelding 20-9-2018

AMHC MD6 domineert tegen SCHC MD5

 

Met een eindstand van 1-3 bekroonde MD6 hun sterke spel in de uitwedstrijd tegen SCHC MD5. Door de ijzersterke verdediging en een goed middenveld speelde het spel zich grotendeels af op de helft van SCHC. 

 

Het eerste kwart van de wedstrijd tastten beide teams elkaar af met aanvallen over en weer. Aan geen van beide kanten werd het daadwerkelijk gevaarlijk. AMHC trok vervolgens het spel open door het hele veld te gebruiken en de bal goed rond te laten gaan. SCHC trok zich in reactie daarop meer en meer terug voor hun eigen doel. Met af en toe een counter zorgden ze nog voor gevaar.

 

Vlak na de start van de 2de helft voerde AMHCde druk verder op. De verdediging onder aansturing van Brechtje zat goed dicht. Vaak werd het spel van SCHC al door het middenveld van AMHC gestopt. Met een mooie opbouw van de aanval over de rechterkant was het Julia die hard raak schoot vanaf de rand van de cirkel. Dat smaakte naar meer en 10 minuten later was het weer raak; uit een mooi opgebouwde aanval scoorde doorgelopen middenvelder Imke de 2-0. 

 

Om de druk hoog te houden op het inmiddels in de cirkel geconcentreerde SCHC nam AMHC (te) veel risico's door vanuit het achterveld ver aan te sluiten. Keepster Veerle stopte een counter, maar enkele minuten later was het toch raak voor SCHC (1-2). Als reactie daarop verhoogde AMHC haar snelheid. Een paar diepe ballen naar de spitsen Feline en Lara werden helaas gestopt en zelfs door de verdediging van SCHC op het laatste moment van de lijn gehaald. Uiteindelijk wist AMHC met de score van Imke uit een strafcorner zich van de winst te verzekeren (1-3). SCHC hield vervolgens in de laatste minuten nog goed stand. 

 

Een mooie wedstrijd! Speelsters  en hun trouwe publiek kijkt al uit naar de volgende match.