Junioren

Picnic Team van de week: MB1 gaat voor plaats in de Super B klasse, zaterdag play-off

Nieuws afbeelding 9-10-2018
MB1 is eerste geworden in de voorcompetitie en nu gaan ze voor een plaats in de Super B klasse. Nog even winnen van Houten a.s. zaterdag 13 oktober!!
MB1 is verkozen als Picnic Team van de week en krijgt daarom een cadeaubon van 25 euro, vrij te besteden in de app van online supermarkt Picnic.
Lees hieronder het verslag van MB1 en lees hier (https://www.amhcamersfoort.nl/site/default.asp?Option=51&Nieuws=201) hoe je Picnic Team van de week wordt.

MB1
Afgelopen zaterdag (6 oktober) was de laatste wedstrijd van de voorcompetentie. Deze begon na een intensieve voorbereiding op 8 september tegen Eemvallei. Na een wat stroef begin werd deze derby overtuigend gewonnen. Deze overwinning werd een week later gevolgd door een mooie overwinning op Naarden. Ging niet vanzelf maar aan het einde wilde wij net iets liever winnen dan Naarden en dat betaalt zich uit. Weer een week later tegen Fletiomare. Weer niet vanzelf, weer goed blijven spelen en vooral erin blijven geloven. Weer een overwinning.

Ondertussen tekende de stand in de competitie zich al aardig af en leek de laatste wedstrijd tegen Maarssen alles beslissend te worden. Echter, toen wij van Fletiomare wonnen verloor Maarssen verrassend van IJsseloever.

IJsseloever dus, een week later onze tegenstander, uit. En dan gebeurt het weleens dat je een mindere wedstrijd speelt. Een net-niet-wedstrijd. En nu wilde IJsseloever echt winnen. Wij hadden eigenlijk geen echte kansen, zij wel (beetje geholpen door de scheids daar natuurlijk). Gevolg, ook onze eerste nederlaag.
Afgelopen zaterdag dus de laatste wedstrijd. Tegen Maarssen, in punten gelijk maar op doelsaldo stonden wij tweede. Er moest dus gewonnen worden. Direct vanaf het begin waren wij de betere ploeg in het veldspel. Mooie, bijna onmisbare kansen… bijna en een beetje zenuwen? Na ongeveer 20 minuten stonden we mooi met 2-0 achter. Maar zoals gezegd, hadden wij op het veld het beste van het spel en vlak voor rust viel dan ook eindelijk onze eerste goal. Na rust moesten we er nog dus nog maar 2. En we waren tenslotte beter. Moet kunnen toch. Halverwege de tweede helft, strafbal… cool blijven… keeper de verkeerde hoek in gestuurd… 2-2.

Maar 2-2 is niet genoeg dus vol erop, blijven gaan. Tijd loopt door, nog 8 minuten. Wat is dat kort. Dan valt ie. Beetje gefrommel maar gewoon goed doorgaan. 3-2 voor. Dat is genoeg. Nog 7 minuten. Wat is dat lang…

Maar ook nu houden we het beste van het spel, en ondanks de spanning (iig aan de kant) krijgt Maarssen geen serieuze kans meer. Wij winnen. Wij zijn eerste in de poule!

En nu mogen we aanstaande zaterdag op voor de Super B in een play-off wedstrijd tegen Houten.

We spelen om 12.15 uur op Nieuwegein. En als je in de buurt bent kom je natuurlijk kijken (en laten we eerlijk zijn, Amersfoort is in de buurt van Nieuwegein…)

Tot zaterdag!
Perschef MB1