Picnic Team van de week: meisjes D6

Nieuws afbeelding 15-10-2018
Deze week is MD6 verkozen tot Picnic Team van de week. Lees hieronder het verslag van MD6 over hun superspannende wedstrijd en lees hier (https://www.amhcamersfoort.nl/site/default.asp?Option=51&Nieuws=201) hoe je Picnic Team van de week wordt.

Een heroïsche wedstrijd van meisjes D6
Heroïsch, meeslepend en superspannend. Zo kan je de wedstrijd van afgelopen zaterdag van meisjes D6 gerust omschrijven.
Weesp D2 kwam namelijk op bezoek. Het enige team in de poule dat al haar wedstrijden gewonnen had en fier aan kop ging met een comfortabel doelsaldo van +9. De winst in de poule kon hun eigenlijk niet meer ontgaan..of toch?

De D6 was de competitie aarzelend begonnen: een 3-0 thuisnederlaag tegen de meisjes D1 van Muiderberg; een sterk team van tweede en eerstejaars D-speelsters. Zij wisten dan ook handig gebruik te maken van de onervarenheid van de D6 van het spelen op een heel veld. D6 bestaat namelijk uit alleen maar eerstejaars D speelsters. Maar allemaal zijn ze tot op het bot gemotiveerd en onder de super enthousiaste en zeer kundige leiding van Wouter en Ryu vastbesloten om door keihard te trainen de resultaten af te dwingen.
En dat lukte: Naarden MD4, SCHC MD5, Huizen MD4, allemaal teams met tweede en eerstejaars D speelsters en allemaal werden ze verslagen, soms met wat geluk, vaker nog met goed spel en altijd met 100% inzet.

En toen kwam Weesp dus op bezoek, het team dat alles nog gewonnen had. Stand voor aanvang van de wedstrijd: nummer 1 Weesp MD2 12 punten en een doelsaldo van +9, nummer 2 AMHC MD6 9 punten en een doelsaldo van +3.
Een overwinning van 3-0 of 4-1 zou voor de D6 voldoende zijn om de poule als winnaars af te sluiten, aangezien het onderlinge resultaat dan in het voordeel van AHMC zou zijn.
Maar 3-0 winnen van de nummer 1 is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. De ouders langs de kant gespannen, de coaches gespannen en de meiden blijkbaar ook gespannen. De eerste minuten van de wedstrijd verliepen namelijk zeer stroef en moeizaam en het leek wel of ze het hockeyen verleerd waren.
Maar ineens waren er twee razendsnelle counters van AMHC en twee keer was het raak: 2-0 voor!! Zou het dan toch lukken? Weesp was duidelijk de weg kwijt en toonde zich in het veld van haar minst sportieve kant. Dat leek te werken want nog voor rust maakten ze 2-1.
De tweede helft was bijna ondragelijk spannend: helemaal toen AMHC op een 3-1 voorsprong kwam. Nog eentje!!. Nog 1x vol gas en aangespoord door de meelevende ouders en de super positief coachende Wouter en Ryu werd kans op kans afgedwongen, maar het lukte niet.
Het bleef 3-1. Maar wat een wedstrijd, en wat is de MD6 als team gegroeid en wat hebben ze super coaches!!.

Meiden, Wouter en Ryu, wat ons betreft hebben jullie het meer dan verdiend om Picnic team van de week te worden!

Sportieve groet,
Jullie trouwe supporters.