AMHC Rookvrij

Nieuws afbeelding 11-11-2018
Beste leden en ouders van jeugdleden,

Om onze jeugdspelers niet alleen op sportief gebied een goed voorbeeld te geven besluiten we om voortaan een rookvrije omgeving te creëren op AMHC.

Dit houdt in dat wij onze jeugd een gezonde en veilige sportomgeving bieden, zonder verleiding om ook te gaan roken of mee te roken met de rokers. Wekelijks raken honderden kinderen verslaafd aan roken en ieder kind is er één te veel. Wij doen dit in navolging van de campagne ‘Op weg naar een rookvrije generatie’ van de Hartstichting.

Wij vragen onze senioren, coaches, trainers, ouders en overige bezoekers om bij jeugdwedstrijden, -trainingen, - evenementen etc. voortaan NIET MEER TE ROKEN.

Concreet betekent dit dat van maandag tot en met zaterdag tot 20:00 uur niet gerookt wordt op het complex van AMHC.

Rookvrij betekent geen rookverbod, maar een rookvrije omgeving voor de jeugd op AMHC. Wij gaan niet handhaven, wel zullen wij u informeren en aanspreken. Er komen bordjes te hangen om te attenderen op de rookvrije omgeving. Van onze leden en ouders verwachten wij dat zij anderen, die zich niet aan het verzoek houden, informeren over deze regel en hen daarop respectvol aanspreken.

Bovenstaand voorstel is aangenomen in ALV op 14/11/2017

Het AMHC-bestuur

Zie voor meer informatie over een rookvrije sportomgeving www.hartstichting.nl/rookvrij en zie www.rookvrijegeneratie.nl voor meer informatie over een rookvrije generatie.
Zijn er nog vragen, dan kunt u contact opnemen via e-mail: [email protected]