Picnic Team van de week, M6E6

Nieuws afbeelding 19-11-2018
Meisjes 6E6 is deze week Picnic Team van de Week. Zij winnen hiermee de Picnic waardebon van €25,-. Wil je ook kans maken om Picnic Team van de Week te worden en een waardebon van €25,- te winnen? Lees hier hoe je Picnic Team van de week wordt. Lees hieronder het verhaal van M6E6.

Een samengesteld team en verborgen talenten

Na de zomervakantie begonnen de meiden van 6E6 als nieuw team vol goede moed aan het nieuwe hockeyseizoen. Sommige meiden liepen al wat langer rond op de club, sommige waren net nieuw door bijvoorbeeld verhuizing of overstap van een andere club. Gelukkig hadden ze snel twee enthousiaste coaches en werden ouders van nieuwe leden vlot bijgepraat over de gewoontes van de club.

Na wat stress hier en daar over de nieuwe tenues stonden de meiden de eerste zaterdag wat onwennig in alle vroegte bij de uit-club op het veld. De coaches namen een aftrap door eerst de ouders een aantal, terechte, regels op te leggen. Daarna werden de meiden bijgepraat en begon de eerste warming-up. Deze wedstrijd was duidelijk te zien dat de meiden nog niet aan elkaar gewend waren, laat staan op elkaar waren ingespeeld. De wedstrijd werd dan ook verloren. De weken erna zagen de enthousiaste ouders langs de lijn een duidelijke groei in samenspel, technisch spelen en teambuilding door leuke trainingen en goede coaching. De teambuilding werd op 6 oktober verder vormgegeven door een knakworsten-lunch. En zo heerlijk in het zonnetje op een rijtje hadden de meiden het prima naar hun zin (en hun ouders en broertjes en zusjes ook). Afgesproken werd de week erna een vriendschappelijke wedstrijd te spelen tegen een anderen club.

Het contrast met de eerste wedstrijd kon bijna niet groter zijn, de voorgaande weken hadden alle meiden hun talenten op het veld kunnen ontplooien waardoor het team nu beschikt over snelheid, behendigheid, technisch inzicht en een zeer gedreven keepster. Geroutineerd begonnen de meiden aan hun warming-up. Tijdens het inspelen van de zeer enthousiaste keepster kwamen de tot dan toe ongeslagen tegenstanders rijkelijk laat het veld op. Vrij snel na start van de wedstrijd kwam Amersfoort op voorsprong te staan. De tegenstanders deden verwoede pogingen om bij onze keepster in de buurt te komen om te kunnen scoren, dit werd ze echter door een sterke verdediging niet makkelijk gemaakt. En kwamen ze er een keer doorheen dan stond daar die zeer gemotiveerde keepster, ze wilde met alle geweld ‘de nul houden’. Dit leverde een aantal spectaculaire reddingen op waardoor de coach van de tegenstander in de tweede helft stampvoetend langs de lijn werd gezien. Tijdens de tweede helft wisten de meiden hun voorsprong verder uit te bouwen. Hierop begonnen de ouders van Amersfoort de tegenpartij uit pure sportiviteit aan te moedigen en de scheidsen gingen strenger fluiten voor Amersfoort. Door dit alles lieten de meiden zich echter niet uit het veld slaan, de verdediging bleef sterk en de voorhoede wist soms met verbluffende behendigheid weer balbezit te krijgen. Dit ging soms zo snel dat de tegenstanders nog moesten verwerken dat ze balbezit hadden verloren terwijl onze speelsters al een schot op doel namen. 11 Keer wisten onze meiden te scoren, en onze keepster? Die kreeg haar zin, ze wist ‘de nul te houden’.
Petje af voor de inzet van onze meiden en de coaches, hierdoor is in korte tijd een enorme groei doorgemaakt en is het een genot om naar jullie wedstrijden te komen kijken. Ga zo door en blijf vooral veel plezier met elkaar hebben, maar dat gaat vast lukken!

Met sportieve groet,
Teammanager 6E6