header foto header foto header foto header foto header foto header foto
AMHC Amersfoort
Junioren

Gastspeler in JA2: Loïc Fierens uit België

Nieuws afbeelding 27-11-2018
Jongens A2 had de afgelopen maanden een bijzondere gastspeler: Loïc Fierens uit België. (Op de foto: JA2 met Loïc staand precies in het midden).

Loïc ging een ‘tussenjaar’ doen na het afronden van zijn middelbare school in België. Om zijn Nederlands te verbeteren verbleef hij vier maanden in Nederland. Hij ging in Amersfoort naar school en hockeyde bij AMHC in de JA2. Gastvader Charles Greiner had het hockeyen geregeld (met dank aan lijnhoofd Bas Vleugel): "Ik heb vaker buitenlandse studenten in huis via Travel Active. Het leukst is als ze hier ook hun sport kunnen beoefenen. Loïc kon terecht bij AMHC in de JA2.” 

Warm bad
Charles stond bijna elke wedstrijd te kijken langs de kant. Hij is erg te spreken over de wijze waarop hij en Loïc zijn opgevangen door AMHC, het team, de ouders en de coach Joram en San. "Het voelde en voelt nog als een warm bad. Ik kom uit de voetbalwereld, maar daar kunnen ze nog een voorbeeld nemen aan AMHC. Ik vond het geweldig om bij de wedstrijden te zijn. Een gezellige club mensen. Ook de spelers dank voor het opnemen van Loïc in hun midden en alle leuke uitjes en feestjes. Loïc en ik zullen dit niet snel vergeten. Het was een geweldige tijd.” 

Fietsen
Loïc vertrekt in januari voor een half jaar naar Nieuw-Zeeland om zijn Engels te perfectioneren. Hij gaat daar ook weer hockeyen. Hoe denkt hij terug aan zijn tijd in Nederland en bij de hockeyclub? 
"Ik zie mijn tijd hier als een geweldig succes. Alles ging beter dan ik hoopte voor mijn vertrek. Wat me hier als eerste verbaasde, was het fietsen! Overal en op ieder moment zijn er mensen op straat aan het fietsen (zelfs om drie uur ‘s nachts!). In Brussel waar ik vandaan kom, wordt de fiets veel minder gebruikt.”

Professionalisme
"Daarnaast was ik onder de indruk van het professionalisme van onze trainers/coach. Ik heb echt veel geleerd in zo weinig tijd. Bedankt daarvoor! Ik was ook onder de indruk van de accommodatie van AMHC: zes velden en twee kleine trainingsvelden! Hoe is dat mogelijk, dacht ik. In België hebben de grootste clubs hooguit drie of vier velden.” 

JA2 
"Nog even een woord aan de JA2: hartelijk dank! In een paar dagen voelde me ik echt een lid van het team en dat vind ik geweldig. Dit team is meer dan alleen een groep jongeren die samen hockeyen (wat ze ook heel goed kunnen, jullie zullen zeker kampioen worden!) Ook alle momenten naast het hockey was het een gezellige groep. Uiteindelijk doet me dit team meer aan een familie denken.
Mijn verblijf hier in Nederland, in Amersfoort en in AMHC is dus een groot succes. Ik weet dat ik het zal missen maar ik weet dat ik zal terugkomen!”