JB5 zaalkampioen

Nieuws afbeelding 18-2-2019
Nog een zaalkampioen 2018/2019, ook JB5 is kampioen geworden! Gefeliciteerd!

Verslag JB5 zaalcompetitie
De opdracht afgelopen zaterdag was duidelijk: beide wedstrijden winnen en daarmee kampioen worden. Met een eclatante overwinning van 6-0 op Haaskamp JB1 sloot AMHC JB5 afgelopen zaterdag uiteindelijk de zaalcompetitie af. Ze hadden daarvoor de competitie al gewonnen door Geldermalsen JBC1 met 5-2 te verslaan, terwijl naaste concurrent Culemborg JB2 – met slechts een punt minder – hun laatste wedstrijd had verloren. Hiermee is AMHC JB5 met negen overwinningen en drie gelijke spelen ongeslagen Kampioen geworden van de 4e klasse, poule E.

De JB5 had in december slechts één wedstrijddag. Het was weer even wennen in de zaal maar beide wedstrijden (Hoevelaken JB1 en Geldermalsen JBC1) werden, ondanks een eerste doelpunt tegen, met veel inzet wel gewonnen. In januari startten we met een overwinning op Culemborg JB2 en een gelijkspel tegen Haaskamp JB1. Ook nu weer terugkomend vanuit een achterstand. De week erna had Culemborg JB2 de zaken beter op orde en werd het na een achterstand gelijk, 1-1. Wel werd met 4-0 gewonnen van Doorn JB3. Weer een week later was er een moeizaam gelijkspel tegen Hoevelaken JB1 (3-3) maar ook een lekkere overwinning op Leusden JB4. Ondanks een tijdelijke versterking bij Leusden werd het een 7-2 overwinning voor ons. De week erop hebben we dat nog even dunnetjes overgedaan met een 7-0 overwinning op Leusden en 5-1 winst op Doorn.
Ondertussen had Culemborg ook niet stilgezeten en was er slechts een punt verschil in het voordeel van AMHC bij het ingaan van de laatste wedstrijddag.

Een mooi resultaat van een team dat zich gezamenlijk hiervoor ingezet heeft. Door wekelijks enthousiast te trainen, inclusief een tweewekelijkse conditietraining. Ook de twee clinics met Robert Tigges, de beste zaalhockeyer van Nederland, zal bijgedragen hebben. En natuurlijk niet te vergeten de bezielende leiding van Teammanager Bert-Jan Grevink, Coaches Pim van Geest en Remi den Broeder en Trainer Coen Vleugel. Gefeliciteerd!

door Roel Caljee