header foto header foto header foto header foto header foto header foto
AMHC Amersfoort
Algemeen

Nieuwe vertrouwenscontactpersoon

Nieuws afbeelding 6-3-2019
Beste leden van AMHC,

Ik wil me graag aan u voorstellen. Mijn naam is Anjeleen Beneder-Douma, en ik ben sinds kort de nieuwe vertrouwenscontactpersoon (VCP) van de club. 
Ik hockey zelf als trimlid op de woensdagochtend. Ons hele gezin is vaak op de club te vinden, we hebben drie hockeyende kinderen: Eline in de D, Femke in de E en en Jasper in de F jeugd, en mijn man Reimer is ook trimmer op de dinsdagavond.
Ik ben werkzaam als arts-docent in de geneeskunde opleiding van het VUMC, en heb daarvoor jaren als huisarts gewerkt, in Amersfoort en daarvoor in Engeland.

De club heeft een vertrouwenspersoon die het eerste aanspreekpunt is voor een ieder die opmerkingen of vragen heeft m.b.t. tot seksuele intimidatie of ander grensoverschrijdend gedrag (agressie, pesten, discriminatie, e.d.). De VCP is aanspreekbaar voor sporters, ouders van sporters, toeschouwers, vrijwilligers en bestuur. Deze gesprekken zijn vertrouwelijk. Vertrouwelijkheid kan bij hoge uitzondering opgeheven worden door de VCP indien een melding bv. zodanig ernstig is dat er sprake is van strafbare feiten. 

De VCP kan helpen om samen de melder de situatie in kaart te brengen, en adviseren over vervolgstappen, bijvoorbeeld een gesprek met betrokken partijen of verwijzen naar instanties als maatschappelijk werk, huisarts of de VCP van het NOC*NSF. 
De VCP bespreekt alle meldingen anoniem met het bestuur, zodat het bestuur zo nodig maatregelen kan nemen om de veiligheid van alle leden te waarborgen. Ik heb gezien mijn medische achtergrond goede kennis en ervaring in het omgaan met vertrouwelijke informatie. 

Ik ben laagdrempelig benaderbaar, schroom dus niet om contact met me op te nemen. 
U kunt mij contacteren via de mail, [email protected], ik zal dan z.s.m. contact met u opnemen. 
Het mailadres is ook terug te vinden op de website onder organisatie. 

Groeten,

Anjeleen Beneder-Douma