Innovatie in sponsoring biedt AMHC leden gratis lidmaatschap

Nieuws afbeelding 1-4-2019

Met ingang van aankomend seizoen introduceert AMHC een gratis jaarlidmaatschap voor veldhockey. Doel is de groei van zowel het aantal jeugdleden als senioren te stimuleren. Dit is althans het voorstel dat het Bestuur samen met de Sponsorcommissie op 21 mei aanstaande wil voorleggen aan de Algemene Ledenvergadering.

De eerste sponsoren die de contributie van één of meer hockeyende leden voor hun rekening willen nemen, zijn al gevonden. Volgens Hendrik Sauer, voorzitter van de Sponsorcommissie, zet AMHC hiermee een wellicht revolutionaire, maar vooral logische stap vooruit die aansluit op meerdere ontwikkelingen: "Aan de ene kant kan je dalende ledenaantallen niet opvangen door hogere bijdrages te vragen. Dit is eerder contraproductief. Een lagere contributie of zelfs een gratis lidmaatschap helpt natuurlijk wel om het ledenaantal te vergroten. Het kan velen net dat zetje in de goede richting geven."

Sauer vervolgt: "Aan de andere kant merken we dat bedrijven tegenwoordig niet alleen passief willen sponsoren via een reclamebord of andere uiting. Ze willen vooral maatschappelijke betrokkenheid tonen en juist graag actief persoonlijke relaties aangaan. Door deze bedrijven één tot meerdere leden te laten 'adopteren' kunnen we ook hier fantastisch invulling aan geven."

Sauer rekent naast behoud van leden en sponsoren bovendien op een grote aanzuigende werking: "We hebben ons voorstel uiteraard ook uitvoerig getoetst onder oud-leden enerzijds en bestaande, potentiƫle en ook oud-sponsoren anderzijds. En gezien de vele bijzonder positieve reacties, denk ik dat dit innovatieve sponsoraanbod ook voor een flinke impuls van nieuwe en hernieuwde leden en sponsoren uit Amersfoort en zelfs ook de directe regio zal zorgen."

Bestaande of nieuwe leden die volgend seizoen contributievrij wensen te hockeyen, kunnen zich alvast melden via [email protected]. Na goedkeuring van het voorstel door de Algemene Ledenvergadering op 21 mei aanstaande, zal de Sponsorcommissie contact met hen opnemen over de voorwaarden voor het gratis lidmaatschap.