Weet jij wat je moet doen bij een sportblessure?

Nieuws afbeelding 16-5-2019
Kom erachter tijdens de Workshop EHBO Sport van slechts 3 uur! Op 3 juni of 12 september 2019.

Sport en bewegen leveren een positieve bijdrage aan de gezondheid. Tijdens het sporten is er altijd wel de kans om geblesseerd te raken. In iedere sport komen ze wel voor; de knie-, enkel, schouder en spierblessures. Helaas nemen de sportblessures nog steeds toe in Nederland. Vaak gaat het om (schaaf)wonden, botbreuken of kneuzingen, soms is het ernstiger.

Speciaal voor trainers, sporters en vrijwilligers van de sportvereniging is er de workshop Eerste Hulp Bij Ongelukken sport. Een workshop van 3 uur waarin je oefent en leert hoe te handelen bij de meest voorkomende sportblessures en -letsels.

Tijdens de workshop komen de volgende onderwerpen aan de orde:
- Hoe breng je een slachtoffer in veiligheid
- Hoe kun je de situatie van een slachtoffer beoordelen
- Alarmeren van hulpdiensten
- Verlenen van EHBO bij: bewusteloosheid, huidwond, botbreuk, verstuiking, onderkoeling, Hoofdletsel, nek- en wervelletsel.

Ook is er voldoende ruimte voor antwoorden op jouw of jullie sport specifieke vragen. Aan het eind van de workshop ontvang je een bewijs van deelname en een mini-gids EHBO sport.

Wat: Workshop EHBO sport
Wanneer: Maandagavond 3 juni of 16 september
Waar: Bij een sportvereniging in Amersfoort (locatie volgt nog)
Hoe laat: Aanvang 19.00-22.30 uur
Voor wie: Trainers, sporters, commissieleden, bestuurders en andere mensen binnen de sportvereniging

Programma:
18.45 – 19.00 uur Inloop met koffie / thee
19.00 – 22.00 uur Workshop
22.00 – 22.30 uur Afsluiting en borrel

Aanmelden kan tot en met woensdag 29 mei (voor de cursus op 3 juni) en tot en met 12 september (voor de cursus op 16 september) door een mail te sturen naar [email protected] onder vermelding van:
  • naam
  • sportvereniging
  • mailadres
  • mobiele nummer.
Er is plek voor 16 deelnemers, dus meld je snel aan!
Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Arend Neuteboom of Eva Stam via [email protected] of bel naar 033-4225100.