(Jeugd-)Technische staf stelt zich voor: Ber Berkhout

Nieuws afbeelding 27-9-2017
Ik heb de eer om te mogen starten in een voorstelrondje namens de nieuwe gevormde technische staf van de AMHC. Voor de leden en ouders is het belangrijk dat je weet wie we zijn en wat we doen.

Mijn naam is Ber Berkhout, voor de oudgediende ook bekend als Bartel, en sinds jaar en dag verbonden aan de AMHC. Ooit zelf begonnen als hockeyer, daarna trainer geworden en nu dan ook als technisch manager.

Omdat we als club nog steeds groeien, zeker bij de jeugd, en de grotere hoeveelheid werk en tijd die hiermee gepaard gaat, is er dit seizoen in de organisatie opzet een nieuwe technische lijn aangesteld: de Blok Technisch Coördinatoren: kortweg BTC-ers genoemd. Met mijzelf daarboven als Technisch Manager. Ik zie dit als een mooie stap in het beter organiseren en professionaliseren van de
vereniging.

Ikzelf ben als fulltimer aan de AMHC verbonden, en veelal 6 dagen per week aanwezig. Mijn
verschillende functies zijn:
  • Trainer: ik geef 4 dagen in de week met veel plezier training, van D tot en met A leeftijd, vooral breedte, en op de woensdagmorgen train ik een hele leuke groep trim dames.
  • BTC-er: ik ben dit seizoen als BTC-er verantwoordelijk voor: jongens en meisjes A, G-hockey en de trimafdeling
  • Technisch manager: sinds april heb ik de rol van TM op mij genomen
  • Hockeyliefhebber: mijn passie voor de hockey en werken met mensen gaat verder dan alleen mijn werk op de AMHC
Zoals gezegd ooit zelf als jong mannetje gestart op de AMHC, ben ik als gediplomeerd KNHB trainer veel te zien op de velden. Veld 5 is mijn favoriete veld, van daaruit ben ik goed zichtbaar en heb ik ook een goed overzicht. Vooral op wat er bij binnenkomst en bij het weggaan zich zoal afspeelt. Het verzorgen van trainingen is mijn grote passie. Met veel enthousiasme probeer ik op een gedreven en
sportieve manier mijn kennis en ervaring over te brengen.

Als BTC-er ben ik verantwoordelijk voor het hockey organisatorische en sportieve gedeelte van mijn lijnen. Ik doe dit samen met de lijnhoofden, trainers en coaches. Op hockeygebied ben ik ook het aanspreekpunt voor ouders. Op zaterdag ben ik regelmatig op de club, om wedstrijden te zien, collega’s te spreken en ouders te woord te staan.

Mijn rol als Technisch Manager is ruim omvattender. Ik geef leiding aan het dagelijks opleidingsbeleid, stuur de BTC-ers aan, verzorg de coördinatie van het tijdelijke opleidingsplan, ben verantwoordelijk voor de samenstelling van de trainingsroosters( zaal en veld ), verzorg het opstellen van de jaaragenda, maar ook coördineer ik de selectie en indeling van de nieuwe teams. Dit zijn zo wat onderdelen van mijn werkzaamheden als TM.

Net als de BTC-ers moet ook ik naar de juiste invulling van mijn functie zoeken. Ik werk hier hard aan en ben blij hierbij veel ondersteuning te krijgen van: mijn naaste medewerkers op de werkvloer, de Technische Commissie, de Jeugd Commissie en het bestuur.

Als huidige speerpunten zet ik mij in voor: intensieve en leerzame trainingen, zowel wat betreft tijd als inhoud en uitvoering. En het verbreden van het trainingsaanbod op de D-leeftijd. Visie: beperk ontwikkeling niet door een scheef aanbod van ontwikkelingstijd.

Voor het einde van het seizoen wil ik, samen met een groep betrokkenen, een AMHC opleidingsplan gereed hebben, welke de basis moet vormen voor een AMHC leerlijn, en uiteindelijk een gelijkgestemde opleiding.

Ook ga ik mij bezighouden met de overgang van junior naar senior. Dit is mij al jaren een doorn in het oog. Doel: zoveel mogelijk 18+ers behouden voor de club.

Persoonlijk zie ik de AMHC als een krachtige leeromgeving waar iedereen zich thuis voelt. Samen met al mijn medewerkers werken we er hard aan om dit gevoel ook over te brengen op jou als lid/ouder.

Voor een nadere toelichting, voor vragen of het delen van kennis en ideeën, ben ik altijd bereikbaar en aanspreekbaar. De zaterdag is hier een uitermate geschikt moment voor.

Volgende week zal een collega van mij zich voorstellen. Hou de site en app in de gaten.

Tot zover. Ik wens iedereen een mooi en leerzaam seizoen toe.

Met sportieve groet,
Ber Berkhout