header foto header foto header foto header foto header foto header foto
AMHC Amersfoort
Algemeen

ZAALHOCKEY AMHC 2019 - 2020 (aanmelden uiterlijk 1 oktober!)

Nieuws afbeelding 20-9-2019
Met veel enthousiasme willen wij jullie hierbij informeren over het nieuwe zaalhockeybeleid bij AMHC dat door het bestuur is goedgekeurd en waarvoor een zaalhockeycommissie is ingesteld. 
 
Ook willen wij jullie hierbij uitnodigen om jullie individuele aanmelding voor het komende zaalhockeyseizoen te doen, op de AMHC-website achter de login of in de AMHC-App onder evenementen. Onderaan dit bericht staat hoe dat werkt.
Met jullie aanmeldingen worden de zaalhockeyteams voor het komende seizoen geformeerd en kunnen wij de opgave doen aan de KNHB. De KNHB maakt op basis hiervan het wedstrijdschema voor de zaalhockeycompetitie. Verder maken wij het trainingsschema voor de zaalhockeytrainingen. 
Uiterlijk 1 oktober a.s. willen wij graag jullie aanmeldingen ontvangen. Graag jullie medewerking hieraan!

 
HET NIEUWE ZAALHOCKEY BIJ AMHC
Dit jaar introduceren we een nieuwe opzet van het zaalhockey bij AMHC. In het nieuwe zaalhockeybeleid van AMHC beschouwen we zaalhockey als een volwaardige sport, zoals steeds meer clubs in Nederland doen. Verder willen we meer sfeer, kwaliteit en maatwerk bij het zaalhockey:
  • We proberen meer sfeer te creĆ«ren door meer samen op dezelfde plek te spelen, het liefst in een gezellige zaal, dicht bij onze club. We gaan daarom dit jaar beginnen met het huren van zalen bij de Bokkeduinen. Het komende seizoen zullen de meeste wedstrijden op zondag hier al gespeeld worden, en een deel van de trainingen. Volgend jaar proberen we alle wedstrijden en trainingen dicht bij de club te organiseren.
  • We hebben het komende seizoen meer zaalcapaciteit voor trainingen: meer dan 2 keer zo veel als vorig jaar. Verder worden trainingen per team zo veel mogelijk elke week op dezelfde tijd en plaats gehouden. De trainingsfrequentie kan hiermee omhoog en daarmee de kwaliteit van het zaalhockey.
  • Leden kunnen individueel kiezen hoeveel ze willen spelen, door het kiezen van een zaalhockeypakket. Er zijn verder ook "vriendenteams" mogelijk. De wijze waarop we dit jaar dit gaan organiseren wordt hierna toegelicht. Zo bieden we maatwerk en voor elk wat wils.
  • Er komen vaardigheidstrainingen voor zaalhockey, dit jaar alleen voor de A, B, en C junioren. We beschouwen zaalhockey daarmee als een volwaardige sport. Spelers die niet kiezen voor een "vriendenteam" zullen voor deze vaardigheidstrainingen worden uitgenodigd.
 
KIES JE ZAALHOCKEYPAKKET!
We hebben in de nieuwe opzet zaalhockeypakketten samengesteld. Leden kiezen individueel een pakket. Ook kun je aangeven of je in een "vriendenteam" wilt. De volgende drie pakketten zijn samengesteld:
  1. Het Basispakket zaalhockey, met 2 keer per seizoen een uur training, plus wedstrijden. Dit kost, net als vorig jaar, € 80,- per seizoen.
  2. Het Recreatiepakket, met 1 keer per week training, plus wedstrijden. Dit kost € 100,- per seizoen.
  3. Het Prestatiepakket, met 2 keer per week training, plus wedstrijden en een betaalde coach vanuit de club. Dit kost € 200,- per seizoen. 
Alle spelers zullen zich zélf in Lisa voor zaalhockey moeten opgeven (zie onderaan dit bericht hoe dat werkt), ongeacht of zij zich individueel opgeven of dat zij met een "vriendenteam" (een veldhockeyteam of een team samengesteld uit meerdere veldhockeyteams) de zaal ingaan.
                                               
 
JUNIOREN
 
AANMELDING EN INDELING VAN DE A, B OF C JUNIOREN
Zit je bij de A, B of C junioren? Dan geef je je dit jaar individueel op voor zaalhockey. Dit doe je door een zaalhockeypakket te kiezen (zie onderaan dit bericht hoe dat werkt). Voor de A, B en C junioren geldt vervolgens de volgende indelingsprocedure:
  1. Spelers worden ingedeeld in een team met spelers die hetzelfde pakket hebben gekozen.
  2. Binnen dat pakket wordt op niveau ingedeeld. Dat niveau wordt ingeschat door de trainers op de vaardigheidstrainingen. Deze trainingen worden gehouden op 12 en 13 oktober in de Bokkeduinen. Zet het alvast in je agenda.
 
"VRIENDENTEAMS" VOOR DE A, B OF C JUNIOREN
Je kunt ook een "vriendenteam" vormen. Dit kan bij de A, B en C junioren uitsluitend voor de recreatieteams. Voorwaarde is dat een "vriendenteam" zich met minimaal 11 spelers opgeeft. Voor een "vriendenteam" kun je je opgeven door bij je aanmelding voor zaalhockey de keuze te maken voor "vriendenteam" (zie onderaan dit bericht hoe dat werkt). In de toelichting bij je keuze vermeld je met wie je een "vriendenteam" wilt vormen. Voor "vriendenteams" geldt dat ze zich opgeven voor het Recreatiepakket. Tip: overleg het even met je team!
 
Dus als recreatieteams bij elkaar willen blijven in de zaal, dan moeten alle spelers van het recreatieteam dit allemaal individueel aangeven.
 
Het is ook mogelijk dat veldhockeyteams gezamenlijk meerdere zaalhockeyteams gaan vormen. Als je dit wilt, dienen alle spelers zich bij de aanmelding op te geven voor een "vriendenteam" en tevens dienen de teammanagers ons dan te informeren met welk team of teams ze meerdere zaalhockeyteams willen gaan vormen. Dat kan via het mailadres [email protected]. De zaalhockeycommissie zal dan contact met de teammanagers opnemen.
 
Het kan voorkomen dat bij het indelen van de zaalhockeyteams blijkt dat het nodig is individuele spelers toe te delen aan "vriendenteams". Te allen tijde kan de zaalhockeycommissie hiertoe in overleg met de BTCers besluiten.
 
 
JONGSTE JEUGD
 
AANMELDING EN INDELING VAN DE D en E-8 JONGSTE JEUGD
Zit je bij de D of E-8 jongste jeugd? Dan geef je je dit jaar individueel op voor zaalhockey. Dit doe je door het zaalhockeypakket E8 en D-Jeugd te kiezen (zie onderaan dit bericht hoe dat werkt). De indeling van de D en E-8 lijn zal plaatsvinden op basis van het veldhockeyteam. Mocht het zo zijn dat er te weinig spelers in je veldhockeyteam zich opgeven, dan word je ingedeeld met spelers uit dezelfde lijn en vormen we een samengesteldzaalhockeyteam. Bij de D en E-8 jongste jeugd is alleen het Recreatiepakket mogelijk.
 
 
SENIOREN
 
AANMELDING EN INDELING VAN DE SENIOREN/VETERANEN
Speel je bij de Senioren of de Veteranen? Dan geef je je dit jaar individueel op voor zaalhockey. Dit doe je door een zaalhockeypakket te kiezen (zie onderaan dit bericht hoe dat werkt). De indeling van de Senioren zal plaatsvinden op basis van de inventarisatie die reeds is gestart. 
We bieden de senioren de mogelijkheid te kiezen uit het Prestatiepakket (dit zal naar verwachting vooral voor Heren 1, Heren 2 en Dames 1 en Dames 2 het geval zijn), het Recreatiepakket en het Basispakket. 
 
 
OVERINSCHRIJVING
Ondanks dat we veel meer trainingscapaciteit hebben dan voorgaande jaren, kan het enthousiasme zo groot zijn, dat het aantal aanmeldingen de beschikbare trainingscapaciteit overstijgt. Mocht deze situatie zich voordoen, dan zal de zaalhockeycommissie zich beraden welke oplossingen hiervoor de beste zijn, en jullie hierover informeren. 
 
Mocht de wens van eenzaalhockeyteam zijn om vaker te trainen en de capaciteit (zalen en trainers) staat dit toe, dan zullen we proberen hierin te voorzien.
 
 
VERDERE INFORMATIE
In de komende maanden zullen er per lijn voorlichtingen over zaalhockey worden georganiseerd. Daarnaast zal uiteraard nog apart worden gecommuniceerd over de vaardigheidstrainingen, de teamindelingen, de trainingen en andere onderwerpen. Mocht je individuele vragen hebben, dan kan je met ons contact opnemen via [email protected]. Anders dan voor vragen over veldhockey, zijn niet de lijnhoofden maar wij het aanspreekpunt.
 
 
HOE MELD JE JE AAN?
Je kunt je als volgt aanmelden:
Via de AMHC-website achter de login kies je voor Club - Evenementen - maak je keuze.
Of in de AMHC-App, bij Meer (de 3 puntjes rechts onderin) - Evenementen - maak je keuze.

Als je kiest voor "Vriendenteam", geef dan bij opmerkingen even je voorkeur op.
Uiteraard kun je per persoon maar 1 keuze maken. 
 
Het maken van deze keuze betekent dat je akkoord gaat met de zaalcontributie die hoort bij het gekozen pakket.
Voor ouders met meerdere kinderen: het beste log je even in met het loginnaam en wachtwoord van dat kind, of je laat je kind zelf inschrijven.