header foto header foto header foto header foto header foto header foto
AMHC Amersfoort
Algemeen

Jady van Gils gekozen tot eerste ‘Coach of the year’!

Nieuws afbeelding 10-1-2020
Na een stralende nominatie heeft Jady donderdag als eerste AMHC coach de Coach of the year prijs in ontvangst mogen nemen. Jady hockeyt zelf in MB2 en is met veel enthousiasme en inzet dit seizoen coach van MD5.
Al in de zomer begon ze met voorbereiding. Training in de laatste week van de vakantie gevolgd door een teamuitje: met het hele team deelnemen aan een mudrun.
Volgens de meiden is Jady een hele duidelijke coach; ze legt uit en licht toe. Iedereen weet wat de bedoeling is, kent het nut van de oefeningen en de taakverdeling. Bij de training verzint ze regelmatig oefeningen waarbij iedereen gelijk is, bij competitieve oefeningen heeft iedereen evenveel kans om te winnen.
Verder wordt gewaardeerd dat Jady haar best doet om teamspirit te vergroten. Als voorbeeld wordt genoemd dat ze gezamenlijk, als team het veld opkomen en ook weer verlaten. Iedereen wacht op elkaar. Dit lijken misschien kleine dingen maar zijn wel details die het verschil maken.

De ouders vinden het dan ook bewonderenswaardig dat iemand van 15 jaar zo haar eigen plan trekt en ook uitvoert. Dat ze samen met een groep meiden afspraken maakt en tenslotte zowel ouders als kinderen aanspreekt op het nakomen daarvan.

MD5: ‘We zijn echt heel blij met Jady en vinden dat ze deze prijs verdient!’

Heb jij ook een bijzondere coach? Je kan nu de Zaalcoach van 2019-2020 nomineren! Inzenden kan via [email protected] o.v.v. coachoftheyear2020.