header foto header foto header foto header foto header foto header foto
AMHC Amersfoort
Junioren

MB3 zaalkampioen!

Nieuws afbeelding 17-2-2020
MB3 had het kampioenschap helemaal in eigen hand afgelopen zondag. De spanning was te snijden, want concurrent Zwaluwen stond 1 punt boven MB3. Bij 2 gewonnen wedstrijden óf verlies van Zwaluwen, zouden de meiden kampioen zijn, een bekroning op een zaalseizoen waarin goed getraind en in de wedstrijden volle bak hockey gespeeld werd.

De eerste wedstrijd vs Zwaluwen ging gelijk op en was een waar spektakel met goed hockey van beide teams. In een spannende 30 minuten trokken de meiden van MB3 aan het langste eind en wonnen met 2-1, de eerste horde naar het felbegeerde kampioenschap was genomen!

De tweede wedstrijd was die van Zwaluwen vs Kampong, iedereen ging er toch wel vanuit dat Zwaluwen die zou winnen. Maar, de eerste pot was zo een uitputtingsslag geweest voor Zwaluwen, het lukte ze niet. Kampong (nog helemaal fris) scoorde en scoorde, alle doelpunten met een gejuich van de MB3 (die uiteraard in spanning, maar ook vol verbazing toekeken vanaf de tribune) ontvangen. Uiteindelijke stand van die wedstrijd 6-3 voor Kampong, wat er dus voor zorgde dat AMHC MB3 kampioen was!!

Voordat dit gevierd ging worden, was er nog de wedstrijd tegen Kampong te spelen en het is de eer te na van de meiden om die dan maar 'weg te geven'. Het in ging van beide kanten wat moeizamer, maar wel weer gelijk op. Uiteindelijke stand 1-1!

Na een teamfoto en het opruimen van de balken, werd er in de kantine nog een feestje gevierd met taart, bubbels en een toespraak en felicitaties van de coaches. Nu even rust en dan op de voor de dubbel, want op het veld gaan de meiden er weer voor!