header foto header foto header foto header foto header foto header foto
AMHC Amersfoort
Algemeen

Stap voor stap weer hockeyen

Nieuws afbeelding 24-4-2020
Vanaf woensdag 29 april 2020 kunnen jongeren tot en met 18 jaar weer georganiseerd gaan sporten in de buitenlucht. Op dit moment maken Amersfoortse sportverenigingen plannen om weer op te starten, onder regie van de Sport3hoek, bestaande uit de Amersfoortste Sportfederatie, SRO en gemeente Amersfoort. Ook AMHC gaat weer van start! Maar wel stap voor stap en we gebruiken de eerste week om te testen hoe het hockeyen met de nodige beperkingen uitpakt.

Wat gaan we doen?
Vanaf woensdag 29 april start de Jongste Jeugd met haar reguliere trainingsschema op de woensdag en vrijdag. Op donderdag gaan enkele C-teams trainen om te kijken hoe voor de jeugd van 13 t/m 18 jaar het anderhalvemeterhockey werkt. Op vrijdag komen naast de Jongste Jeugd ook de D-teams trainen. Op zaterdag trainen een aantal B-teams. In de week van 4 mei starten ook de A-teams weer met trainen. Na deze opstartweek bekijken we welke aanpassingen eventueel nodig zijn in het trainingsschema en andere organisatorische zaken. Voor senioren is het nog even geduld hebben. Voorlopig nog geen hockey.

Hoe ziet de begeleiding eruit?
De BTC’ers roosteren de trainers en de jeugdtrainers in. Bij de Benjamins en de Funkeys mag er per team één ouder mee het terrein op voor de begeleiding van onze jongste hockeyers. Alle overige ouders mogen helaas niet op het sportcomplex komen. Gedurende de trainingstijden zijn er tenminste twee vrijwilligers aanwezig voor de begeleiding op het complex en aan de poort.

Is het clubhuis open?
Het clubhuis is niet open voor leden. Alleen de toiletten zijn beperkt toegankelijk. 

Hoe zien de maatregelen er precies uit?
Het NOC-NSF heeft in samenwerking met o.a. de KNHB, het RIVM en het Ministerie van VWS protocollen uitgewerkt met daarin richtlijnen en praktische aanbevelingen. Dit ‘Protocol verantwoord sporten kinderen’ is hier te vinden. AMHC werkt nu aan de vertaling van de protocollen naar onze eigen situatie en de mogelijkheden en beperkingen die Sportpark Birkhoven heeft. Uiterlijk dinsdag 28 april communiceren we via een extra Nieuwsflats de precieze richtlijnen en aanbevelingen. 

AMHC volgt de richtlijnen van de landelijke overheid, NOC-NSF, de KNHB, de Veiligheidsregio Utrecht en de gemeente. Als daar wijzigingen in optreden dan kan dat mogelijk leiden tot wijzigingen in het trainingsschema en de regels op en rond de velden.

Fijn dat we weer mogen starten. We doen een beroep op jullie geduld en aanpassingsvermogen om het hockey verantwoord op te starten. Samen komen we hierdoor heen en er zal weer een tijd aanbreken dat we met z’n allen plezier beleven aan dit mooie spelletje, op en langs het veld.

Namens het AMHC bestuur.
Albert Jan Thomassen, voorzitter