Samenstelling teams: geen vriendenteams in de jeugd

3-5-2020
AMHC heeft de verantwoordelijkheid alle jeugdleden in een passend team te plaatsen.

De afgelopen (circa) 2 jaar is met name in de A- en B-lijnen geƫxperimenteerd met zogenaamde 'vriendenteams' of 'selfmade teams': teams die niet door AMHC maar door jeugdleden zelf en/of hun ouders zijn samengesteld. Onze ervaringen daarmee zijn overwegend negatief. Het door leden zelf samenstellen van teams leidt tot indelingsproblemen en wij hebben gezien dat deze teams een subcultuur binnen onze club cultuur hebben gebracht. Dit is niet wat wij willen omdat we samen AMHC Amersfoort vormen.

AMHC wil een inclusieve vereniging zijn, waar alle leden zich welkom voelen. Daar hoort wat ons betreft bij dat je soms met de één en dan weer met de ander in een hockeyteam speelt en dat ook nieuwe vriendschappen ontstaan in een ander team. Het toestaan van selfmade teams past hier niet bij. Daarom heeft het bestuur van AMHC, na overleg met de Technische Commissie, de BTC-ers en de lijnhoofden, het besluit genomen door leden zelf samengestelde teams in de jeugd met onmiddellijke ingang niet toe te staan.

Lees voor een uitgebreide de toelichting, de pdf:

Toelichting teamindeling 2020-2021_3 mei 2020 def.pdf