header foto header foto header foto header foto header foto header foto
AMHC Amersfoort
Algemeen

Jeugdtrainers gezocht!

Nieuws afbeelding 22-6-2020
Zoals elk seizoen werken we ook komend seizoen weer met hulptrainers op de jongste jeugd en jeugdtrainers/coaches op de D lijn en waar mogelijk op de C lijn. Omdat we het belangrijk vinden dat zowel spelers als trainers/coaches zich goed kunnen ontwikkelen willen we een aantal zaken benoemen waarin we de puntjes op de i gaan zetten ten opzichte van de afgelopen seizoenen.

Het eerste punt is dat we tussen trainers en pupillen een minimaal verschil van 4 jaar willen aanhouden met een minimumleeftijd voor trainers van 13 jaar, lees eerste jaars C.

Funkey, Benjamins, F’jes, E6 en E8 mogen dus door 13-jarigen getraind worden. Voor de D lijn geldt dat de trainer zelf minimaal 14 jaar is en in de B speelt. Voor het trainen/coachen van de C lijn dient de trainer/coach zelf minimaal 16 jaar oud te zijn en in de A te spelen.

Verder vinden we het belangrijk dat de trainers in staat zijn om de kinderen technisch te kunnen ontwikkelen. Dit kan ontstaan doordat de jeugdtrainer vroeg instroomt als jongste jeugdtrainer onder begeleiding van een professionele trainer en hierdoor al veel tips & tricks leert zodat deze op latere leeftijd in de trainingen toegepast worden. Of doordat de trainers zelf over dusdanige skills beschikken dat deze overgebracht kunnen worden naar de pupillen. 

Om de trainingen op het gewenste niveau te krijgen zullen we dan ook inzetten op koppels (max. 2 per team) met óf trainingservaring vanuit de jongste jeugd óf beschikkende over genoeg technische skills. 

Omdat we niemand per direct als jeugdtrainer willen uitsluiten zullen we met iedereen die zich aanmeldt een intake gesprek houden aan de hand waarvan er bepaald zal worden waar de instroom plaats zal vinden. 

Voor enthousiaste trainers, alle trainers dus…, zullen we elk seizoen een 5-tal train de trainer sessies organiseren waar deelname verplicht is. Er wordt hard gewerkt om deze sessies op verschillende niveaus aan te bieden zodat ook de wat meer ervaren jeugdtrainers zich hierdoor verder kunnen ontwikkelen. Tevens biedt AMHC de jeugdtrainers die laten zien dat ze hier verder in willen gaan de mogelijkheid om trainerscursussen bij de bond te volgen.

Samenvattend:
  • Vanaf de C kan je je, op individuele basis, aanmelden om training te geven op AMHC 
  • Vanaf de B kan je je aanmelden, als koppel of individueel, om een team te trainen/coachen in de D
  • Een koppel dat een D team gaat trainen/coachen heeft ofwel trainingservaring of is in staat om technische skills over te dragen aan de pupillen,
  • Iedereen die zich aanmeldt krijgt een intake gesprek; aan de hand daarvan vindt de indeling van trainers plaats
  • 5 keer per seizoen is er een train de trainer sessie
  • 2 x per seizoen vul je een evaluatie formulier in met daarop volgend een gesprek
  • Je bent enthousiast en wil ontdekken of het trainen/coachen iets voor je is
  • En last but not least: hockey is je passie


Mocht je interesse hebben mail dan naar Rutger Jansen via [email protected]