header foto header foto header foto header foto header foto header foto
Lacrosse

Lacrosse Clinic

Nieuws afbeelding 31-8-2020
Lacrosse is een waanzinnig sensationele sport die helaas nog vrij onbekend is in Nederland. De sport is misschien het best te omschrijven als (ijs)hockey door de lucht.

In Nederland wordt lacrosse vooral nog door studenten gespeeld en zul je in elke studentenstad wel lacrossende mannen en vrouwen kunnen vinden.
Als je op Google of Youtube zoekt naar lacrosse zul je zien dat het lacrosse niet een gemengde sport is. Je hebt heren lacrosse, met herenuitrusting en herenregels en je hebt dames lacrosse, ook met eigen damesregels. Het belangrijkst verschil is dat in het herenlacrosse fysiek contact deel van de sport is ("je mag beuken”), terwijl dit niet mag in het dameslacrosse.
In het verlengde van het actieplan van de Nederlandse Lacrossebond willen ook de Amersfoort Alligators (deel van AMHC) de Amersfoortse jeugd kennis laten maken met het jeugdlacrosse.
Jeugdlacrosse is nog volop in ontwikkeling in Nederland en wordt vooralsnog wel gemengd gespeeld, dus jongens en meisjes. Bij het jeugdlacrosse is naast skills, plezier ook veiligheid belangrijk.
Jeugdlacrosse is een non-contact vorm, waarbij bijv. aangepast regels gelden voor wat betreft het schieten op het goal. Omdat het een- noncontact vorm is het ook laagdrempelig, het enige wat je nodig hebt is een stick. De goalie (keeper) is wel helemaal beschermd (helm, handschoenen, borstbescherming, goalie stick en goalie broek). Alles om de veiligheid zoveel mogelijk te waarborgen. De meeste clubs hebben een setje dat gebruikt kan worden tijdens de wedstrijden.

De Amersfoort Alligators organiseren daarom op woensdag 7 en 21 oktober van 16.30-18.00 uur een kennismakingsclinic voor max. 20 deelnemers per keer. Locatie is het lacrosse veld op AMHC, Barchman Wuytierslaan 234 te Amersfoort.
Draag sportkleding en sportschoenen met goede grip (bijv. hockeyschoenen).
Je zult een goed idee krijgen van de sport en beginnen met de basisvaardigheden: gooien, vangen, scoopen, cradlen en uiteraard schieten op goal. Op de jeugdclinics zullen we iets kleinere sticks en zachtere ballen gebruiken.

Na de reeks jeugdclinics is het ook de bedoeling om zo snel mogelijk te beginnen met jeugdtrainingen (op de woensdagmiddag, 16.30-18.00), zodat we weer met een jeugdteam mee kunnen doen aan de Nederlandse jeugdcompetitie. De jeugdcompetitie bestaat vooralsnog uit enkele mini-toernooi/wedstrijddagen in het seizoen. Uiteraard is het niet verplicht om mee te spelen, maar het zou leuk zijn als we weer Nederlands jeugdkampioen zouden worden!

Dus, ben je tussen 11 en 16 jaar, dan dagen we je uit om je in te schrijven en kennis te komen maken met deze flitsende sport!
Meld je aan via [email protected].
Sticks up!
Mike