header foto header foto header foto header foto header foto header foto
AMHC Amersfoort
Algemeen

Wijzigingen in de Keepersclub

Nieuws afbeelding 14-9-2020
Met ingang van dit seizoen hebben er flink wat wijzigingen plaatsgevonden binnen de keepersclub. Er zijn nieuwe hoofdtrainers, een nieuwe jeugdtrainer, gewijzigde trainingstijden en een nieuw lijnhoofd.

Nieuwe hoofdtrainers
Wij zijn blij dat we twee enthousiaste hoofdtrainers hebben weten aan te trekken. Onze nieuwe hoofdtrainer is Sander Muller. Hij is geen onbekende bij de club. Sander: ‘Ik heb mijn hele jeugd gekeept op Amersfoort, daarna in de senioren AMHC en in Leusden H1. Vroeger heb ik al veel keeperstraining gegeven op Amersfoort en afgelopen jaar was ik assistent bij Dames 1.’  

Sander wordt bijgestaan door Jurriaan Simonis, eveneens een bekende van de club. Jurriaan: ‘Ik heb zelf bij AMHC gekeept in de B en A; daarna ben ik een tijdje weggeweest. Nu ben ik terug om de keeperstraining te geven.’ 

Met dit nieuwe duo aan het roer zullen verdere stappen gemaakt gaan worden in de professionalisering van de keepersclub. Zo zal de beoordeling van de keepers structureler worden. Hiermee krijgen we een beter inzicht in de sterken en verbeterpunten van elke keeper, zodat we in staat zijn nog gerichter training te geven. Daarnaast gaan de beoordelingen helpen bij de indeling van de keepers bij het volgend seizoen. 

Jeugdtrainers: 1 nieuw gezicht
De hoofdtrainers worden bijgestaan door 5 jeugdtrainers, die allen zelf ook keeper zijn. Er zijn 4 bekende namen: Elin (MA1), Zoë (MB1), Noud (JA1) en Edmee (Eemvallei MA1). Ook is er 1 nieuw gezicht: Floris uit de JB1. 

Wijziging trainingstijden
Ook anders dit seizoen: de trainingstijden. We beginnen een uurtje later dan tot nu toe gebruikelijke was: 

E6-tallen & D   17.30 - 18.15
E8-tallen & C   18.15 - 19.00
B-lijn                19.00 - 19.45
A-lijn                19.45 - 20.30

Aan alle keepers vragen we om 15 minuten voor de training aanwezig te zijn, zodat de training op tijd kan starten.

Nieuw lijnhoofd
Na 5 jaar neemt John de Vos dit jaar afscheid als lijnhoofd van de keepers. Zijn rol wordt overgenomen door Femke Risselada. Hij blijft wel onderdeel van de materiaalcommissie, samen met Tjaard Burger. John heeft veel betekend voor de keepersclub zoals die nu is en heeft er een hechte en gezellige groep van gemaakt. Bedankt John!