header foto header foto header foto header foto header foto header foto
AMHC Amersfoort
Algemeen

Corona update - Nieuwsflats

Nieuws afbeelding 16-10-2020
Zaalhockey gaat niet door
De nieuwe Coronamaatregelen van 13 oktober leggen voorlopig weer beperkingen op aan het sporten. Er is grote onzekerheid over hoelang de maatregelen gaan duren. Daarom heeft het AMHC bestuur besloten om dit jaar niet mee te doen aan de zaalhockeycompetitie. De voorbereidingen voor de realisatie van een eigen blaashal gaan wel door zodat we volgend zaalhockeyseizoen op eigen terrein twee zaalhockeyvelden tot onze beschikking hebben.

Eenmalig alternatief: midwintercompetitie
De KNHB heeft aangekondigd om eenmalig een midwintercompetitie te organiseren voor die clubs die niet gaan zaalhockeyen of in het geval zaalhockey door de verlenging van de gedeeltelijke lockdown niet doorgaat.
AMHC wil teams de gelegenheid geven om aan die midwintercompetitie mee te doen en ook in de winter onder leiding van een trainer te kunnen doortrainen. De KNHB maakt binnenkort de planning en regels voor de midwintercompetitie bekend. Daarna informeren we via de lijnhoofden de teams en is er de gelegenheid om je in te schrijven voor de midwintercompetitie en/of doortrainen op het veld onder leiding van een trainer. Het doortrainen geldt voor zowel jeugd- als seniorenteams. Of er voor senioren ook een Midwintercompetitie door de KNHB wordt aangeboden is nog niet duidelijk. Voor doortrainen onder begeleiding van een trainer zal AMHC een beperkte bijdrage vragen.

Onderlinge wedstrijden voor jeugdteams
Tot 11 november zijn er geen competitiewedstrijden. Jeugdteams mogen wel onderlinge wedstrijden spelen. Daarom organiseren we op 31 oktober en 7 november onderlinge wedstrijden voor jeugdteams. Ieder team stelt voor de wedstrijd een scheidsrechter beschikbaar. De bar en de kleedkamers zijn gesloten. Toiletten zijn open. Via de lijnhoofden en Lisa word je geïnformeerd over het speelschema.

Hockeykampen in Herfstvakantie gaan door
In overleg met Nationale Sportkampen hebben we besloten dat de Hockeykampen in de Herfstvakantie gewoon doorgaan. De mogelijkheden voor de jeugd om in teamverband te sporten maken dit mogelijk en we willen graag de gelegenheid bieden om te sporten. Opgeven kan hier.

27 oktober: online informatiebijeenkomst
In navolging op de succesvolle online bijeenkomsten die we dit voorjaar hebben gehouden organiseert het bestuur op 27 oktober weer een online informatiebijeenkomst. Daarin geven we meer uitleg over de consequenties van de gedeeltelijke lockdown, het besluit om dit jaar geen zaalhockey te organiseren en de voorbereidingen voor de blaashal. Ook kijken we naar de financiële en organisatorische gevolgen voor dit seizoen en de dilemma’s die dat met zich meebrengt. Graag gaan we over die dilemma’s met leden in gesprek. De link wordt einde volgende week verstuurd.

Help mee het virus te bedwingen
De groei van het aantal besmettingen neemt nog steeds niet af. Laten we allemaal ons best doen om de regels te volgen die helpen om het virus terug te dringen. 
Volg de regels van de overheid en voor het sporten de protocollen van NOC-NSF en de KNHB.

Het AMHC bestuur