header foto header foto header foto header foto header foto header foto
AMHC Amersfoort
Algemeen

Stapje voor stapje weer hockeyen

Nieuws afbeelding 25-2-2021
Het is goed nieuws dat spelers tot 27 jaar vanaf woensdag 3 maart weer in teamverband mogen trainen en onderlinge wedstrijden mogen spelen. Tegelijkertijd houden we nog tenminste tot maandag 15 maart de avondklok waardoor de trainingscapaciteit door de week beperkt blijft. 

Trainingen voor spelers tot 27 jaar
Vanaf 1 maart zouden we weer met de reguliere trainingen voor de jeugd tot en met A beginnen. Door het verlengen van de avondklok moet het reguliere trainingsschema worden aangepast. Ook omdat spelers tot 27 jaar weer in teamverband mogen spelen. De BTC'ers zijn druk bezig om het trainingsschema aan te passen. Dat is even puzzelen. Zodra het trainingsschema definitief is, is deze te vinden in de Lisa app. De lijnhoofden ontvangen hierover bericht. De verwachting is dat het trainingsschema uiterlijk vrijdag 26 februari in Lisa staat. 

De trimhockeyers, G-hockeyers en lacrossers tot 27 jaar, mogen het veld weer op. Hier geldt ook dat de veldcapaciteit beperkt is in verband met de avondklok. Voor deze spelers die het veld op mogen en willen, kan de teamco├Ârdinator contact opnemen met de [email protected].

Vanaf zaterdag 6 maart wordt er weer gestart met onderlinge wedstrijden voor de jeugd t/m A-teams. Deze worden ingepland door de BTC'ers. Mochten leden vanaf 18 tot 27 jaar onderlinge wedstrijden willen spelen, dan vindt dit plaats op eigen initiatief én in afstemming met de wedstrijdplanning i.v.m. beschikbaarheid van velden.

Trainingen voor senioren in tweetallen
Helaas mogen senioren vanaf 27 jaar nog niet het veld op. Toch kunnen ook deze leden bij AMHC trainen, namelijk:
- Woensdagochtend 3 en 10 maart vanaf 09.15 uur
- Zondagochtend 7 en 14 maart vanaf 10.00 uur
Je traint in tweetallen en per trainingsuur is plaats voor 12 spelers en 2 keepers. Op deze manier kan goed rekening worden gehouden met de corona richtlijnen. Er wordt gezorgd voor een uitdagend parcours met 6 technische oefeningen. Deze oefeningen worden eenmalig uitgelegd en voorgedaan door een BTC'er. Vervolgens ga je na 8 minuten door naar de volgende oefening.  

Er volgen meer trainingsmogelijkheden op het moment dat er voldoende belangstelling is voor deze trainingen. Dus meld je aan als je weer het veld op wilt! Senioren kunnen zich aanmelden voor deze trainingen via de Lisa app vanaf vrijdag 26 februari (Lisa app (via 'meer' > 'evenementen').