header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Uitgangspunten teamindelingen AMHC 2021-2022

28-4-2021

Hoe deelt AMHC haar teams in? AMHC biedt hockey op ieder niveau

Bij AMHC is iedereen welkom, die een lekker potje hockey wil spelen. Zowel voor de hockeyfanaten als de hockeyliefhebbers biedt AMHC de gepaste uitdaging.

Voor de meest fanatieke hockeyers (C, B en A lijnen)

Vanaf de C-leeftijd (12/13 jaar) worden er per lijn voor zowel bij de jongens als de meisjes resp. 1 en 2 prestatieteams ingericht. Bij AMHC worden spelers jaarlijks door trainers beoordeeld op basis van de trainingen. Er is een goed beeld van het niveau en de ontwikkeling van de spelers en keepers. Via de enquête hebben spelers laten weten of ze de voorkeur hebben voor een prestatie of recreatieteam. Degenen die graag in een prestatieteam willen hockeyen worden uitgenodigd voor de vaardigheidstrainingen. Uit deze groep van spelers en keepers van een lijn worden circa 14 spelers en een keeper geselecteerd voor een 1e prestatieteam. In grotere lijnen worden circa 28 spelers + een keeper geselecteerd, die een 1e en 2eprestatieteam namens AMHC mogen vertegenwoordigen. Spelers, die van een andere hockeyclub bij AMHC in een prestatieteam willen instromen worden uitgenodigd zich te meten bij de vaardigheidstraining eventueel voorafgegaan door mee te trainen met het prestatieteam. Wil jij op hoog niveau hockeyen en ben je bereid daarvoor 3x per week te trainen, zet jij hockey als vrijetijdsbesteding op de eerste plaats, ben je een echte teamspeler en sla jij geen training of wedstrijd over, dan ben je bij AMHC aan het juiste adres.

Lekker hockeyen met leeftijdsgenoten (alle lijnen)

Vanaf de F-leeftijd (7/8 jaar) worden de spelers bij AMHC ingedeeld in teams. In onze recreatieteams, waarin overigens ook gepassioneerde hockeyers zitten, deelt AMHC de spelers in op basis van

1)Leeftijd*

2)Aantal spelers in de lijn

3)Evenredig aantal spelers per team

4)Combinatie van hockeyniveau, -mentaliteit en vriendenwens.

Geef je vriendenwens aan:

Aan het einde van het hockeyseizoen (maart/april) krijgen alle jeugdleden (incl. aspirant jeugdleden) een enquête waarin ze hun wensen en de namen op kunnen geven van maximaal 2 vrienden of vriendinnen. AMHC doet haar best zoveel mogelijk leden het zoveel mogelijk naar de zin te maken. Matcht jouw wens niet met de wensen van andere spelers of komt een wens niet uit qua aantal in een team of lijn, dan gaat het lijnhoofd met jou ((w) ouders) in gesprek. Geef jij geen voorkeur aan of vergeet je de enquête in te vullen, dan geef je AMHC de vrijheid jou op basis van de beoordelingen van jouw trainers en je huidige team in te delen. Jouw kans om invloed uit te oefenen op de teamsamenstelling is dan vervallen.

Zelf een team samenstellen:

AMHC doet haar best zoveel mogelijk leden het zoveel mogelijk naar de zin te maken. Met de jaarlijkse inventarisatie-enquête biedt AMHC al haar leden een gelijke kans invloed uit te oefenen op de teamsamenstelling. Met de ingevulde gegevens van de enquête gaat AMHC aan de slag. Als spelers zelf een team samenstellen, dan is het risico dat andere spelers niet meer bij hun voorkeur of in een team met gelijke hockeymentaliteit ingedeeld kunnen worden groter (vooral in de kleinere jongenslijnen). Iedereen, die lid is van AMHC mag ervan uitgaan dat AMHC voor iedereen evenveel haar best doet. Dit kan AMHC alleen waarmaken als de invloed van AMHC op de teamsamenstelling groter is dan de invloed van individuele (of groepen) spelers. Zelf samengestelde teams worden alleen toegestaan als dat past** in de lijn. Of een samengesteld team past, wordt ieder jaar opnieuw afgewogen.

*Spelers worden bij voorkeur in de lijn van leeftijdsgenoten geplaatst. Wil jij bij spelers van een jongere leeftijd worden ingedeeld, dan is daarvoor een officiële aanvraag voor ‘dispensatie’ nodig bij de KNHB. Wil jij bij oudere spelers worden ingedeeld, dan hangt toestemming af van de aantallen in jouw lijn en in de hogere lijn, of de Blok Technisch Coördinator i.o.m. lijnhoofd en jouw ouders vindt dat jij fysiek, mentaal en hockey-technisch opgewassen bent tegen grotere/oudere spelers. Spelers, die al in een hogere lijn spelen, hebben de keuze om bij de hogere of de eigen leeftijd te worden ingedeeld.

**Of een samengesteld team past binnen de lijn hangt niet alleen af van het aantal spelers in de eigen lijn, maar ook van het aantal spelers in lijnen, waarop het samengestelde team invloed heeft, de verdeling van het aantal spelers over de teams van die lijnen en of het mogelijk blijft om de – niet voor een vriendenteam uitgenodigde - spelers in die lijnen ook een fijn team te gunnen met een keeper en dicht bij elkaar liggende hockeymentaliteit.