header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Marie-Hélène Linthorst neemt na bijna 35 jaar afscheid van AMHC

Nieuws afbeelding 25-5-2021
Ik heb eigenlijk ‘altijd’ gehockeyd .
Mijn hockey-carrière is begonnen bij MOP te Vught. Vanaf mijn 12de (eerder kon toen niet) heb ik er met veel plezier gespeeld t/m Dames 1 toe. Op zaterdag de wedstrijd, op zondag altijd Heren/Dames 1 aanmoedigen. Veel jeugd stond dan langs lijn.
Tijdens mijn studie in Utrecht was ik lid van Kampong in een studententeam, erg gezellig! maar wat (toen ook al) een grote club!
In 1986 naar Amersfoort verhuisd en, ik denk zèlf, niet lang daarna lid geworden van AMHC trimhockey. Toendertijd onder leiding van Lideke Dalhuisen, 1x per week op maandagavond met de bal aan de stick de breedte van het veld een keer of 20 op/neer,wat oefeningen en tot slot een partijtje... Trimhockey was voor mij de ideale manier om te kunnen blijven hockeyen  met 3 kinderen en een niet-hockeyende echtgenoot (ik kon hem moeilijk eke zondag met hen alleen laten..).
Wel deed ik met enige regelmaat mee als invaller in dameselftallen en met trimtoernooien op zaterdagmiddag/avond.We gingen daarbij het hele land door en het eindigde altijd met een welverdiende borrel/eten/disco! De toernooien van Soest vaak de gezelligste en die van Laren de chicste . We hebben zo, veel bekers binnengesleept. Tegenwoordig zijn er nog maar sporadisch trimtoernooien..jammer!
Ondertussen werden de kinderen groter en ook zij gingen hockeyen.Ik heb ze jarenlang met plezier gecoacht en ben manager geweest. Een keer is ons het kampioenschap ontnomen door Leusden ,die het nodig vond om in de laatste wedstrijd jongens uit het lijnteam mee te laten spelen.Dat was even moeilijk voor mij en ‘mijn boys’!
Nadat mijn kinderen uitgevlogen waren heb ik een paar jaar meegedraaid achter de bar op zaterdagochtend, leuk om zo voeling met de jeugd te houden! Zo ook met de ouderen tijdens de bardiensten van de 60+ toernooien, ongelooflijk geestig en wat kunnen ze na afloop drinken....niet te geloven, 10 bier-12 bier het kon niet op ! en daarbij na afloop altijd netjes de mensen achter de bar bedanken..niet eerder meegemaakt.
Op dit moment ben ik nog steeds lid maar heb opgezegd. Dit vooral omdat hockey een contactsport is en je langzaam lichamelijk kwetsbaarder wordt (PHPD) Verder word je links en rechts gepasseerd door nog "fruitige" 30-40-50 ers.... alhoewel mijn techniek natuurlijk buiten kijf staat :-).
Ik zal de maandagavond trainingen beslist missen want het blijft een leuke club mensen.
Gelukkig kan ik er een aantal blijven zien in onze, uit trimhockey geboren, maandelijkse filmclub.
Marie - Hélène Linthorst

Nog geen agenda punten.