header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Jeugd regiocompetitie gaan van start

9-6-2021
Op zaterdag 12, 19 en 26 juni organiseert de KNHB regio competities. AMHC doet hieraan mee met alle jeugdteams in de nieuwe teamsamenstelling. Heb je opgezegd, maar wil je toch nog een paar wedstrijden meespelen? Zoek dan zelf een team waarin je kunt meespelen (op je eigen niveau en leeftijd uiteraard).

Waar kun je de wedstrijden vinden?
  • Je kunt de geplande wedstrijden terugvinden in Lisa bij het nieuwe team. Er staan geen namen van teamleden. Het team is te vinden bij: Teams > alle Teams > Amersfoort en kies vervolgens het nieuwe team met daarachter 'Regiocompetitie'.  Met behulp van het sterretje rechts bovenin kun je jouw team toevoegen aan je favoriete teams.
  • Let op! In de agenda van Lisa zie je nog het oude team staan. Hier hoef je niks mee te doen. Dit is helaas niet anders in te richten.

Hoe zit het met de arbitrage?
  • Thuisteams regelen op 12 juni zelf 2 scheidsrechters.
  • Op 19 en 26 juni proberen we voor thuisteams zoveel mogelijk jeugdleden te laten fluiten:
- 1 jeugdscheids (uit B) voor C & D (+ 1 ouder)
- 1 jeugdscheids (uit A) voor A (+ 1 ouder).
- 1 jeugdscheids (uit A) voor B (+ 1 ouder).

Het is nog niet zeker of het regelen van jeugdscheidsrechters lukt. Het verzoek is aan elk team om voor 19 en 26 juni een extra scheidsrechter achter de hand te houden.

LET OP! Lijnteams: Er wordt centraal geen arbitrage geregeld. Lijnteams regelen zelf 2 scheidsrechters.

• Teams uit de jongste jeugd regelen 1 spelbegeleider, zowel bij uit- als thuiswedstrijden.
  • Scheidsrechters dienen zelf fluitjes mee te nemen.

Worden standen bijgehouden?
Ja, de standen worden bijgehouden. Je krijgt hiervoor als teambegeleider ook weer het ouderwetse DWF per mail toegezonden.
Bij de wedstrijdtafel dient de scheidsrechter de wedstrijdcode op te vragen om de uitslag in te vullen op het formulier. Namen van spelers ontbreken op het DWF. Er hoeven dus geen spelers te worden aangevinkt. Uiterlijk zondagavond moet je de eindstand hebben doorgegeven. Tip: doe dit meteen na de wedstrijd, liefst in overleg en afstemming met de tegenstander.
De regiocompetitie heeft geen invloed op de indeling van de nieuwe competities in het nieuwe seizoen.

Wat zijn de coronaregels?
  • Maximaal 15 minuten vóór aanvang van de wedstrijd mag het clubterrein worden betreden. Dit geldt ook voor lijnteams.
  • Bij een wedstrijd is de volgende begeleiding aanwezig: 1 manager en maximaal 2 coaches per team plus scheidsrechters. Er is helaas nog geen publiek welkom.
  • Uitteams mogen met maximaal 5 rij-ouders het terrein op en mogen niet langs de lijn staan. Zij kunnen op het terras plaatsnemen rekening houdend met de geldende corona-regels.
  • Bezoekers moeten zich registreren via de QR-code.
  • Het clubhuis en de bar zijn geopend. Er zijn looproutes in het clubhuis en draag binnen een mondkapje.
  • Kleedkamers en douches zijn niet open.
  • Ga direct na afloop van de wedstrijd naar huis.
  • Heb je een uitwedstrijd dan wordt geadviseerd tijdens het carpoolen in de auto een mondkapje te dragen. Je kunt natuurlijk ook op de fiets gaan.
  • Hou je aan de coronaregels en de regels van de club. Volg eventuele aanwijzingen op.
 Vrijwilligers nodig!
Om deze competitie mogelijk te maken, is hulp van vrijwilligers nodig. Er staan  coronadiensten open voor deze zaterdagen. Je kunt je in Lisa opgeven via 'Plan uw dienst'. Ook kun je je hier inschrijven voor een dienst achter de wedstrijdtafel.

En ook nog…
  • Na zolang onderlinge wedstrijden gespeeld te hebben, is het goed om te letten op de invalregels. Invallers regelen mag, maar alleen op basis van speelsterkte en leeftijd.
  • Denk ook aan het dragen van het officiële clubtenue en uiteraard bitje en scheenbeschermers. Kijk van tevoren of je in uit- of thuistenue moet spelen.
  • Pionnen voor de wedstrijden van de jongste jeugd zijn af te halen bij de wedstrijdtafel. Na afloop van de wedstrijd dienen deze pionnen weer te worden ingeleverd en  ook moeten de doelen weer op de plaats terug worden gezet.
 Wij wensen iedereen die de aankomende zaterdagen speelt heel veel succes en plezier!