header foto header foto header foto header foto header foto header foto
AMHC Amersfoort
Algemeen

Fluiten in de zaal: geef je op voor de (betaalde) poule

3-11-2021
We hebben nu een prachtige blaashal. Over een maand gaan we daar veel van onze eigen wedstrijden spelen. Vanaf begin december wordt er gedurende 9 weekenden in de zaal gehockeyd. Het aantal aanmeldingen is fantastisch hoog en dus gaan we met heel veel teams de zaal in en heel veel wedstrijden spelen. Maar… zonder scheidsrechters kunnen we niet spelen.    

Hoe gaat het fluiten in de zaal?
In de zaal is de arbitrage anders geregeld dan op het veld. De breedteteams, breedteplusteams en seniorenteams die thuis spelen leveren voor hun eigen drieluik wedstrijden de scheidsrechters. Voor de lijnteams zullen de CS-plussers fluiten. De teams die landelijk spelen krijgen scheidsrechters van de KNHB.

Probleem
Omdat we op het veld al veel scheidsrechters te kort komen verwachten we dat het in de zaal ook moeilijk zal zijn voor de teams om hun eigen wedstrijden te kunnen fluiten. 

Oplossing
We willen proberen om de druk bij de teams te verlichten en daar waar mogelijk scheidsrechters van AMHC in te zetten. Scheidsrechters die het leuk vinden om te fluiten en dat vaker doen kunnen er voor zorgen dat we ook in de zaal op een goed niveau gaan scheidsrechteren. 

Oproep
Meld je aan als zaalscheidsrechter voor het komende zaalseizoen. Heb je al langer een scheidsrechterskaart en vind je het leuk om te fluiten schrijf je dan in voor de zaalpoel. We zoeken ouders, senioren en jeugdspelers (A en B) die hun eigen team, dat van hun kinderen en andere teams willen gaan fluiten bij de thuiswedstrijden. 

Scheidsrechterspoule
Degenen die zich opgeven vormen een poule en bepalen samen wie welke wedstrijden gaat fluiten. De poule fluit dus niet alleen de wedstrijden van eigen teams of de teams van eigen kinderen maar ook andere teams. In overleg vindt de indeling plaats en er wordt rekening gehouden met ieders wensen, mogelijkheden en tijd. Wil je een paar keer fluiten in verschillende weekenden, wil je 1 of 2 blokken van 3 wedstrijden fluiten of wil je ieder weekend fluiten? We bepalen samen wat kan of past. 

Zaal scheidsrechters opfriscursus
Van degenen die zich opgeven verwachten we dat ze maandagavond 22 november van 18.00-20.00 uur aanhaken om samen met de CS-plussers de regels in de zaal door te nemen en/of op te frissen. Voor soep en een broodje wordt gezorgd. Daarna gaan we fluiten bij de eindpartijen van de teams die in onze blaashal aan het trainen zijn die avond.

Vergoeding
De scheidsrechters die zich opgeven voor deze poule en de CS-plussers die fluiten in de zaal krijgen een vergoeding. De vergoeding is € 15,00 per scheidsrechter voor een drieluik. 

Aanmelden:
Meld je aan uiterlijk vrijdag 12 november via arbitrage-[email protected] en help mee een breed gedragen AMHC arbitrage op poten te zetten.