header foto header foto header foto header foto header foto header foto
AMHC Amersfoort
Algemeen

OPROEP: SCHEIDSRECHTERSCURSUS VOOR OUDERS-SENIOREN

3-11-2021
Iedere zaterdag zijn er circa 25 wedstrijden bij AMHC. Per wedstrijd hoort AMHC 2 scheidsrechters te leveren. Dat betekent dat we er iedere zaterdag een kleine 50 scheidsrechters op de been moeten krijgen. 

De wedstrijden van de breedteteams en breedteplusteams worden gefloten door een jeugdscheidsrechter en een ouder van het team. Bij de D, C en B jeugd lukt dat nu aardig. Bij de A-jeugd nog niet. Zowel bij de lijnteams, waarbij we graag een CS+ scheids laten fluiten, als bij de breedte-teams, is de druk op het moment enorm. We komen op de zaterdag dus scheidsrechters tekort.

We willen de druk bij alle teams en vooral bij de scheidsrechters, die nu te vaak fluiten verlichten, zodat zij niet iedere zaterdag op het veld moeten staan en/of meerdere wedstrijden moeten fluiten. Als deze schaarse groep scheidsen uitvalt, dan kan er helemaal geen wedstrijd meer worden gespeeld.

Hoe denken we het probleem verder te tackelen:
We willen onze jeugd graag samen blijven (en kunnen) indelen met een ouder, zodat er senioriteit is bij het fluiten en de junior zich gesteund voelt en kan groeien in de rol van scheidsrechter. Maar daar hebben we echt meer ouders voor nodig, die willen fluiten.

We trekken daarom nu keihard aan de bel en roepen om hulp:
Lisa geeft aan dat een flink aantal ouders een kaart heeft, maar ook op 'niet actief' staat. En nog niet alle spelers van Jong Heren, Jong Dames en de A-lijn heeft een kaart. Maar zelfs als alle 'kaarthouders' actief zouden worden, dan hebben we nog een tekort. We zetten daarom in op 1) opfrissen van 'niet-actieve' kaarthouders en 2) trainen van nieuwe kaarthouders. 

Van ieder A, B, C en D team verwachten we dat er minimaal 4 ouders per team een kaart hebben en fluiten. Dat is nu nog niet het geval. We willen er naartoe dat er in ieder gezin minimaal 1 scheidsrechter is.

Er zijn 2 scheidsrechters cursussen waarvoor kan worden ingeschreven:
Onder leiding van onze eigen CS-plussers.

1)Opfris cursus ouders/senioren: 
Voor ouders die een kaart hebben en weer bereid zijn om actiever te fluiten.
Datum: Maandag 15 november
Locatie: Clubhuis
Tijd: 19.30-21.00 uur.

2)Starters cursus ouders/senioren:
Voor ouders die nog geen kaart hebben. Examen direct na de kerstvakantie.
Datum: Woensdag 23 november
Locatie: Clubhuis
Tijd: 19.30-21.00 uur

Daarom de oproep: 
Meld je alstublieft aan uiterlijk op vrijdag 12 november via bij arbitrage-[email protected] en help mee een breed gedragen AMHC arbitrage op poten te zetten waarbij we onze jeugd steunen en beschermen. 

Scheidsrechterscursus voor de jeugd
Binnenkort gaan ook de scheidsrechterscursussen voor de leden uit de B- en C-jeugd van start. Zij worden persoonlijk per mail ge├»nformeerd over het (moeten) halen van een scheidsrechterskaart en over hoe examen te doen. Wil je als jeugdspeler controleren of je e-mailadres goed geregistreerd staat in Lisa? Dan weten we zeker dat we jou kunnen bereiken! 

Alvast dank aan iedereen die zich inzet!

Met sportieve groet 
Arbitrage Community