header foto header foto header foto header foto header foto header foto
Ghockey

Sem Storm met zijn team europees kampioen ID Hockey

Nieuws afbeelding 16-7-2022

Had je het al gehoord? Sem Storm is met zijn team in de Trophy divisie Europees kampioen geworden.

Sem is kort geleden opgenomen in de selectie van het Nederlandse Parahockey elftal. Hij is al sinds zijn jeugd lid bij AMHC Amersfoort.

Van 6 tot en met 9 juli vond voor de tweede keer op Pinoké het Europees Kampioenschap voor hockeyers met een verstandelijke beperking plaats (ID Hockey). Maar liefst tien teams uit negen landen streden drie dagen om de Europese titel. De finale was op zaterdag 9 juli in het Wagenerstadion. De deelnemende landen waren; Italië, Duitsland, Portugal, Nederland (twee teams), België, Frankrijk, Engeland, Ierland en Tsjechië

Nu op naar de Olympische Spelen Sem 👊🏼.

Wil je ook Ghockey komen spelen op amersfoort. Onze G hockeyers trainen op zondag ochtend kom gerust eens kijken.

PARAHOCKEY IN NEDERLAND

Parahockey in Nederland bestaat sinds 1991. In totaal hebben 82 clubs een of meerdere teams met spelers met een verstandelijke beperking met in totaal 1200 leden. Daarnaast zijn er nog tientallen clubs, die andere vormen van hockey voor spelers met een beperking aanbieden (LG- hockey, hand- en elektrisch aangedreven rolstoelhockey). In de Nederlandse teams komen de spelers van de nederlandse selectie uit heel Nederland. O.a van; Hudito, Upward, Amersfoort, Almere, Ares, Apeldoorn, Den Bosch, Uden, Twente, Eden en Castricum.