header foto header foto header foto header foto header foto header foto
AMHC Amersfoort
Algemeen

Jeugd (technische) staf stelt zich voor: Jamie Swiers

Nieuws afbeelding 17-11-2017
Mijn naam is Jamie Swiers, 32 lentes jong en misschien wel een laatbloeier op het gebied van hockey. 

Dat sport voor mij belangrijk is, was al snel bekend. Ik wilde vroeger het liefst elke dag sporten en dan ook zoveel mogelijk verschillende sporten achter elkaar. Alles moest getest worden. Want wat is nou het leukste om te doen? Voetbal, tennis, bowlen, squash, tafeltennis, hockey.. Ik probeerde alles uit en ben waarschijnlijk nog wel één of twee sporten vergeten. 

Toen ik begon met hockeyen was ik een jaar of 11/12 en dat was bij Shinty in Driebergen. Al snel hoorde ik dat mijn vrienden bij Phoenix speelden en na een korte tussen periode heb ik toen de overstap gemaakt. Tot mijn 26e ben ik zelf actief geweest op Phoenix als speler en als trainer.

Het was rond mijn 17e dat ik begon te merken, dat ik het leuker vond om ánderen te motiveren en te laten ontwikkelen in plaats van mijzelf. Ik ging zelf iets minder hockeyen, meer training geven en startte met de HALO Sportacademie. Helaas nekte de dagelijkse reis van Zeist naar Den Haag mij en stopte ik met de studie. Echter net zo gemotiveerd bleef ik doorpakken als trainer en heb ik de basis van het trainerschap mij eigen gemaakt op Phoenix.

Momenteel ben ik bezig aan mijn 6e seizoen op AMHC . Ik ben trainer/coach van MA1, assisteer de kleine generaal bij Dames 1 en ben sinds dit seizoen de BTC-er van de meisjes C & B lijn. Een mooie gevarieerde functie die wekelijks wel ergens weer een uitdaging oplevert. Naast het werken met de teams, geniet van ik van de trainers en andere stafleden die op AMHC rondlopen. De sfeer onderling is bijzonder goed. Iedereen is bereid om elkaar te helpen en er gaat geen dag voorbij zonder slechte grap.

Naast hockey heb ik Facility Management gestudeerd en werk ik nu vier dagen in de week in de gehandicaptenzorg bij Abrona. Ik beheer al 4 jaar een bedrijfsrestaurant in Doorn waar ik een groep van 12 mensen met een licht verstandelijke beperking voorzie van dagelijkse begeleiding. Ik train ze in horeca vaardigheden en probeer ze net als op het veld, als individu en als team te laten ontwikkelen. Net als met hockey probeer ik ze dingen aan te reiken waar ze meer mee kunnen dan alleen op het veld of in de keuken. Het is vooral genieten als iemand trots is op zijn eigen vorderingen en zelfstandigheid

Op de woensdag en vrijdag na, ben ik elke dag op AMHC te vinden. Mocht je iets willen vragen of willen sparren over hockey, spreek me gerust aan! 

Tot op het veld of langs de lijn.
Groet, Jamie